Paprykarz rybny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 g
  • marchew

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    150 ml
  • makrela wędzona

    1 szt
  • pieprz

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

  • cebula biała

    1 szt
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Paprykarz rybny foto
Ryż gotuję do miękkosci w osolonej wodzie, nastepnie odcedzam go, płuczę i przekłądam do miski. Marchewki obrane również gotuję do miękkosci a następnie ścieram na tarce o dużych oczkach i dodaję do ryżu.
Krok 2 - Paprykarz rybny foto
Cebulke podsażam na rumiano na oleju, z dodatkiem pieprzu, soli, czosnku i słodkiej, ostrej papryki.
Krok 3 - Paprykarz rybny foto
Cebulkę z całą zawartością z patrlni dodaję do ryżu, dodaję koncentrat pomidorowy i wszystko dokładnie mieszam.
Krok 4 - Paprykarz rybny foto
Na koniec obieram z mięsa i ości wędzoną makrele, i czastki mięsa przekładam do reszty, wszystko mieszam i podaję domowy paprykarz schłodzony wczesniej z pieczywem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anulka69 02.03.2017 20:13
pyszne że ho, ho

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat