Paprykarz

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makrela wędzona

    150 g
  • ryż

    1 woreczek
  • przecier pomidorowy

    3/4 szkl
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Paprykarz foto
Gotujemy ryż w woreczku około 20 minut.Wyjmujemy z woreczka do miseczki.
Krok 2 - Paprykarz foto
Rybę obieramy ze skóry , wyciągamy ości.
Krok 3 - Paprykarz foto
Drobno kroimy.
Krok 4 - Paprykarz foto
Ryż doprawiamy do smaku , wrzucamy do niego pokrojoną makrelę.
Krok 5 - Paprykarz foto
Wszystko razem mieszamy.
Krok 6 - Paprykarz foto
Na końcu dodajemy przecier pomidorowy , mieszamy.
Smaczna_B
Doskonały do pieczywa.Można przechowywać kilka dni w słoiczku w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Smaczna_B 17.06.2015 16:28
i bez zbędnych chemicznych dodatków
Bernadeta1 10.06.2015 18:24
domowy zawsze smaczniejszy
Czarnula666 10.06.2015 17:55
Robiłam podobny i polecam! Najlepszy paprykarz ;)
cukiereczek 10.06.2015 17:41
ja też nigdy nie robiła a Twój przepis jest bardzo ciekawy
IZABELA29 10.06.2015 15:50
nigdy sama nie robiłam musi być pyszny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat