Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka z grilla z fetą

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 szt
ser feta 50 g
oregano
ryż 30 g
sól do smaku
oliwa
Bazylia suszona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: papryka z grilla z fetą

Kroki postępowania

1
Paprykę przetnij na pół, wydrąż gniazda nasienne. Następnie delikatnie natrzyj środki papryki oliwą z oliwek oraz oregano. Odstaw na kilka chwil.
Krok 1 - papryka z grilla z fetą  foto
2
W osolonej wodzie ugotuj ryż. Następnie dodaj pokrojoną w kostkę fetę, świeżą paprykę, oregano oraz szczyptę bazylii otartej.
Krok 2 - papryka z grilla z fetą  foto
3
Wymieszaj wszystko dokładnie.
Krok 3 - papryka z grilla z fetą  foto
4
Następnie przełóż gotowy farsz do wcześniej przygotowanych papryk. Na wierzch polej kilka kropel oliwy z oliwek.
Krok 4 - papryka z grilla z fetą  foto
5
paprykę zapakuj w folię aluminiową.
Krok 5 - papryka z grilla z fetą  foto
6
Grilluj przez około 10 minut (w zależności od ognia). Następnie wypakuj z folii, przełóż na talerzyk, zdejmij skórkę i gotowe. Smacznego.
Krok 6 - papryka z grilla z fetą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 17.09.2014 09:05
ciekawa i z pewnością smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak