Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w zalewie miodowej

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 1 główka
miód prawdziwy 1 szklanka
ocet 10 % 2 szklanki
cukier 1 szklanka
sól 4 łyżki
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz kolorowy
papryka 4 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w zalewie miodowej

Paprykę dokładnie umyć, usunąć gniazda nasienne i białe błonki. Czosnek obrać i podzielić na ząbki. Wodę z octem, cukrem, solą zagotować, dodać miód. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia miodu. Do wyparzonych słoików włożyć ząbek czosnku, listek laurowy, kilka ziaren kolorowego pieprzu i ziela angielskiego i paprykę. Zalewamy gorącą zalewą, zakręcamy. Pasteryzujemy 10-15 min. Wyjmujemy słoiki, dokręcamy dokładnie nakrętki i odwracamy do góry dnem, zostawiamy do całkowitego wystudzenia i przenosimy do ciemnego i chłodnego pomieszczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 08.11.2013 00:13
lubię takie smaki i połączenia:-)
gusia1000 02.11.2013 17:12
Taka jest zawsze dobra.
Smaczna_B 30.10.2013 19:20
wspaniale wygląda w tym słoiczku
romanrafal
romanrafal 27.10.2013 14:30
bardzo dobra
pestka 27.10.2013 09:05
z miodem jeszcze nie robiłam ,z pewnością jest smaczna
eliza135 26.10.2013 20:13
dobra taka
2milutka 26.10.2013 09:16
pyszna na zimę;)
kasienka23 26.10.2013 09:05
z miodem musi być pyszna!
Gracer 26.10.2013 08:53
na zimę super
Aga-25 26.10.2013 08:37
lubię na kanapki
Agnieszka-87-25 26.10.2013 08:23
ekstra musi być
Bernadeta1 26.10.2013 00:08
pyszna w takiej zalewie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak