Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w pomidorach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
pomidory 2 kg
cebula 3 sztuki
sól do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w pomidorach

Paprykę myjemy. Oczyszczamy i kroimy w paski. Pomidory sparzamy i ściągamy skórki.
Cebulę też kroimy w paski.
Podsmażamy cebulę z papryką na oliwie.
W osobnym naczyniu rozgotowujemy pomidory z kilkoma listkami bazylii doprawiamy je solą blendujemy.
Do sosu pomidorowego dodajemy paprykę, doprawiamy jeszcze ziołami czym kto lubi zagotowujemy i gorące do słoików - odwracamy do góry dnem.
Nie pasteryzujemy.
Doskonałe do gulaszów, lecza w zimie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jussta 19.11.2013 07:58
fajne na zimę :)
kuklik 16.11.2013 14:29
świetny zapasik
IwonaKa 21.10.2013 18:57
na pewno bardzo smaczna taka papryczka
agogo2 09.10.2013 16:45
fajny przepis
mysza75 08.10.2013 11:35
fajne lato zamknięte w słoiczku, na pewno pyszna papryka :-)
juuusta 12.09.2013 19:20
pyszna papryczka
gosia56 08.09.2013 13:03
napewno pyszne tak jeszcze nie robiłam
Bernadeta1 05.09.2013 00:20
świetny przepis
Alex_M 03.09.2013 12:55
smaczna papryka!
Mniam 01.09.2013 15:25
bardzo fajne na zimę
bogusia19 01.09.2013 14:07
musi być pyszna ta papryczka
iwi 01.09.2013 13:52
Fajny patent
dodi 01.09.2013 13:48
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak