Papryka w pomidorach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 kg
  • pomidory

    2 kg
  • cebula

    3 sztuki
  • sól

    do smaku
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy. Oczyszczamy i kroimy w paski. Pomidory sparzamy i ściągamy skórki.
Cebulę też kroimy w paski.
Podsmażamy cebulę z papryką na oliwie.
W osobnym naczyniu rozgotowujemy pomidory z kilkoma listkami bazylii doprawiamy je solą blendujemy.
Do sosu pomidorowego dodajemy paprykę, doprawiamy jeszcze ziołami czym kto lubi zagotowujemy i gorące do słoików - odwracamy do góry dnem.
Nie pasteryzujemy.
Doskonałe do gulaszów, lecza w zimie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jussta 19.11.2013 07:58
fajne na zimę :)
kuklik 16.11.2013 14:29
świetny zapasik
IwonaKa 21.10.2013 18:57
na pewno bardzo smaczna taka papryczka
agogo2 09.10.2013 16:45
fajny przepis
mysza75 08.10.2013 11:35
fajne lato zamknięte w słoiczku, na pewno pyszna papryka :-)
juuusta 12.09.2013 19:20
pyszna papryczka
gosia56 08.09.2013 13:03
napewno pyszne tak jeszcze nie robiłam
Bernadeta1 05.09.2013 00:20
świetny przepis
Alex_M 03.09.2013 12:55
smaczna papryka!
Mniam 01.09.2013 15:25
bardzo fajne na zimę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat