Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka w ketchupie do słoików

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

WYPEŁNIENIE SŁOJA

papryka czerwona pół kg
papryka żółta pół kg
papryka zielona pół kg
cebula pół kg

ZALEWA

keczup łagodny pół kg
keczup pół kg pikantny
ocet pół szklanki
cukier pół szklanki
sól 1 łyżka
woda pół szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka w ketchupie do słoików

Cebulę pokroić w grube piórka i sparzyć. Paprykę pokroić w paseczki i obgotować 3 min następnie odcedzić. Wszystkie składniki na zalewę dać do większego garnka, połączyć je i dokładnie wymieszać.

Wszystkie trzy kolory papryk oraz cebulę włożyć do zalewy i gotować 3-4 min ciągle mieszając. Słoiki umyć i nakładać do nich gorącą paprykę- stawiać do góry dnem.

Gdy wystygną odwrócić i zostawić na półce (mogą stać bardzo długo).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 19.07.2015 14:33
taką lubię:-)
Anna169Hosz 19.07.2015 13:23
Ciekawy przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak