Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka po śródziemnomorsku

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 szt
feta 150 g
pomidory 2 szt
czosnek 2 ząbki
bazylia
oliwki czarne 12 szt
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka po śródziemnomorsku

Papryki myję kroję na połówki i usuwam nasiona. Do miski wkładam pokrojone na połówki oliwki i pomidory pokrojone w kostkę. Dodaję pokrojoną w drobną kostkę fetę i bazylię, wciskam czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawiam pieprzem, ziołami prowansalskimi i oliwą z oliwek. Farsz nakładam na połówki papryki. Polewam po wierzchu odrobiną oliwy i wstawiam do piekarnika nagrzanego do temp. 180 stopni na jakieś 30-40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

galo90 07.04.2013 10:14
pychota! :)
joanna__s 07.04.2013 10:06
Uwielbiam takie dania - smaczne, zdrowe i małokaloryczne.
Joanna17 07.04.2013 09:38
muszę wypróbować...apetycznie wyglądają..
manaika 07.04.2013 09:29
ciekawie się zapowiada
malaczarna23 07.04.2013 07:33
ale tu smakowicie
Kazimierz1 06.04.2013 23:54
wyglądają pysznie
Ania321 06.04.2013 23:51
bardzo apetyczne :)
magdalea 06.04.2013 23:03
świetne, moje smaki. do wyprobowania:)
noninka77 06.04.2013 22:37
aż zgłodniałam:)super!
Marta11 06.04.2013 21:34
smacznie wyglada;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak