Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKA PIECZONA SMAŻONA W CIEŚCIE

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 10 szt
ser wędzony 35 dag
jaja 4 szt.
mąka 4 łyżki
mleko 2% 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKA PIECZONA SMAŻONA W CIEŚCIE

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Paprykę ułożyć w piekarniku i upiec w wysokiej temperaturze aż zbrązowieje.
Krok 1 - PAPRYKA PIECZONA SMAŻONA W CIEŚCIE foto
2
Przełożyć do garnka, przykryć pokrywką aż zaparują- wtedy łatwo zdjąć skórkę.
Krok 2 - PAPRYKA PIECZONA SMAŻONA W CIEŚCIE foto
3
Ser utrzeć, wymieszać z dwoma jajami i faszerować wystudzone i oczyszczone z nasion papryki.
Krok 3 - PAPRYKA PIECZONA SMAŻONA W CIEŚCIE foto
4
Z mleka, mąki i dwóch jaj rozrobić ciasto i napełnione papryki maczać i smażyć rumieniąc z obu stron. Podawać z czerwonym winem i świeżym pieczywem.
Krok 4 - PAPRYKA PIECZONA SMAŻONA W CIEŚCIE foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 30.07.2013 20:32
ciekawie przyrządzona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak