Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana królikiem, kaszą i warzywami z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 3 szt małe
kasza jęczmienna 1/2 szklanki
cebula czerwona 1 szt
comber z królika 100 g
pieczarki 2 szt
cukinia 1/3 szt
olej do smażenia 2 łyżki
natka pietruszki 2 lyżki
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
kminek 1/2 łyżeczki
ser żółty 50 g starty
bulion warzywny 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana królikiem, kaszą i warzywami z serem

Papryki kroimy na pół, delikatnie usuwamy gniazda nasienne.
Mięso kroimy drobno i przesmażamy na oleju, dodajemy przyprawy, kaszę, pokrojone warzywa i cały czas mieszając, dusimy, nie podlewamy niczym.
Gdy odparuje cały sok z warzyw, studzimy, dodajemy starty ser, mieszamy i nadziewamy paprykę, umieszczamy ją w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem, wkładamy do piekarnika na 35min do temp. 200st. Po tym czasie u mnie była już miękka.

Dekorujemy koperkiem, podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 05.01.2017 10:41
chętnie zrobię
AZgotuj 05.01.2017 10:37
świetny pomysł:)
Krzysztof15 05.01.2017 09:11
bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak