Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka nadziana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 4 sztuki
mięso mielone drobiowe 250 gram
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 1 łyzka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: papryka nadziana

Mięso przesmażyć na niewielkiej ilości olej, doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką. Dodać koncentrat i dusić przez chwilę.
Paprykę umyć, osuszyć, odciąć kapelusz, wyciągnąć gniazdo nasienne. Paprykę nafaszerować mięsem mielonym. Włożyć do naczynia żaroodpornego, wlać na dno trochę wody i łyżkę oliwy. Piec w piekarniku nagrzanym 200 stopni, przez 30 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 29.01.2017 10:44
moje ulubione danie,pycha
Wacław 28.01.2017 20:34
moje smaki ,uwielbiam czerwoną paprykę :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak