Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka na zimę

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka 4 kg
cukier 6 szklanek
woda 5,5 szklanki
przyprawa kuchenna 2,5 łyżki
Gorczyca biała cała Prymat 2,5 łyżki
ocet 8 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka na zimę

Paprykę płuczemy, przekrajamy i wydrążamy z ziaren nasiennych. Kroimy w paski. Cukier, wodę , gorczycę, ocet, przyprawę kuchanną dodajemy do garnka i zagotowujemy. Do oczyszczonych słoików wykładamy paprykę ściśle układając. Zalewamy gotową zalewą. Zakręconą zakrętką układamy w garnku z wodą i pasteruzyjemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 09.01.2014 15:23
bardzo lubie
babajaga1969 10.10.2012 18:36
pyszna
treonina 10.10.2012 18:30
robię podobną - polecam jest pyszna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak