Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka mrynowana w łagodnej zalewie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
ziele angielskie 10 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 6 szt
woda 4 litry
ocet 10 % 1/2 litra
cukier 6 łyżek
sól 2 łyżki
cebula 2 szt
Gorczyca biała cała Prymat 1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka mrynowana w łagodnej zalewie

Paprykę umyć, rozebrać i wyczyścić środki, pokroić na paski albo w ćwiartki i nałożyć do słoików. Cebulę pokroić w półkrążki i dać do słoików z papryką. Z wody, octu i reszty przypraw ugotować zalewę, wystudzić i zalać paprykę w słoikach. Można dać na wierzch po kilka kropel oliwy. Pasteryzować 15 minut. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 13.02.2014 07:47
lubię taką paprykę
berys18 18.01.2014 19:40
bardzo lubię taką paprykę, jest pyszna
erym 03.01.2014 09:56
moja tesciowa ja robi na potege, potwierdzam jest smaczna...
Dorota59 24.11.2013 12:42
też lubię papryczkę w takiej łagodnej zalewie
Ola1young 17.11.2013 12:53
my też lubimy taką paprykę
IKrakowianka 14.11.2013 18:50
super pomysł na paprykę
Grazyna0211 13.11.2013 11:10
bardzo lubimy
msmors 12.11.2013 07:50
też takie robie, są pyszne
bogusia19 10.11.2013 16:14
pyszna papryka
Aleksandra/Olcia 10.11.2013 15:34
lubie taka do kanapek
dodi 10.11.2013 15:23
bardzo lubię taką
Marta1986 10.11.2013 14:56
pyszności mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak