Papryka marynowana według Iwy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 kg
  • woda

    8 szkl
  • ocet 10 %

    1 szkl
  • cukier

    7 6 łyżek
  • sól

    1 łyżka
  • cebula

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • Gorczyca biała cała Prymat

    2 łyżki
  • olej

    8 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki czerwone myjemy wyciągamy gniazda nasienne i wycinamy białe błonki. Kroimy w dość szerokie paski. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 5 min . Gotujemy zalewę . 2 litry wody , 1 szkl octu 10 procent ,cukier sól pokrojona cebula kilka listków laurowych ziela angielskiego pieprzu .zagotowujemy . Zalewę studzimy . Do słoików układamy sparzoną paprykę dodajemy trochę gorczycy . Zalewamy zimną zalewą nie do końca na wierzch wlewamy po łyżce oleju. Zakręcamy pasteryzujemy ok 15 min .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 04.09.2012 11:38
super
kasiaw 04.09.2012 10:00
pycha
aginaa 22.08.2012 21:05
uwielbiam
agaK. 22.08.2012 13:58
fajne
Miki 22.08.2012 12:56
super
octo 22.08.2012 10:16
pycha do obiadku

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat