Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana według Iwy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2 kg
woda 8 szkl
ocet 10 % 1 szkl
cukier 7 6 łyżek
sól 1 łyżka
cebula 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat 2 łyżki
olej 8 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana według Iwy

Papryki czerwone myjemy wyciągamy gniazda nasienne i wycinamy białe błonki. Kroimy w dość szerokie paski. Wrzucamy na wrzątek i gotujemy ok 5 min . Gotujemy zalewę . 2 litry wody , 1 szkl octu 10 procent ,cukier sól pokrojona cebula kilka listków laurowych ziela angielskiego pieprzu .zagotowujemy . Zalewę studzimy . Do słoików układamy sparzoną paprykę dodajemy trochę gorczycy . Zalewamy zimną zalewą nie do końca na wierzch wlewamy po łyżce oleju. Zakręcamy pasteryzujemy ok 15 min .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 04.09.2012 11:38
super
kasiaw 04.09.2012 10:00
pycha
aginaa 22.08.2012 21:05
uwielbiam
agaK. 22.08.2012 13:58
fajne
Miki 22.08.2012 12:56
super
octo 22.08.2012 10:16
pycha do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak