Papryka marynowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

  • cebula

  • liść laurowy

  • ocet 10 %

  • woda

    4 szklanki
  • sól

    łyżka
  • olej

    łyżka
  • cukier

    łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę oczyszczamy z nasionek kroimy na małe kawałki i myjemy. Cebule kroimy w plasterki. Paprykę układamy we wcześniej przygotowanych słoikach razem z kilkoma krążkami cebuli. 4 szklanki wody zagotować dolać szklankę octu łyżkę oleju soli i cukru. Ostygnięta zalewą zalewać słoiki i pasteryzować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 21.03.2012 00:16
dobre
anna186 02.10.2011 20:26
super
sylwia / sytofala 06.09.2011 20:53
mniam
aginaa 08.07.2011 17:47
smaczne
pigila 14.05.2011 22:43
pycha
accee 15.04.2011 22:48
Yes
monika154 05.04.2011 16:12
pycha
Katarzyna/kate1980 06.02.2011 09:15
uwielbiam
Mysiunia 24.12.2010 09:31
uwielbiam taka papryke:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat