Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 6 szt
ocet 300 ml
Gorczyca biała cała Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
cukier 100 g
sól 1 łyżeczka
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Paprykę myjemy wycinany gniazda nasienne i kroimy w grube plastry. W garnku gotujemy wodę, ocet, cukier i sól. Na dno słoików wrzucamy po 1 szt liścia, 2 szt ziela i szczypte gorczycy. Wsadzamy pokrojoną paprykę i zalewamy zalewą. Pasteryzujemy ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 28.01.2015 19:13
domowa najlepsza

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak