Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka marynowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 3 kg
woda 5 szklanek
ocet 10 % 1 szklanka
sól 2 łyżki
cukier 5 łyzeczek
Liść laurowy suszony Prymat 1 op
Gorczyca biała cała Prymat 1 op
Ziele angielskie całe Prymat 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka marynowana

Kroki postępowania

1
Paprykę umyć, przekroić na 4 części i wydrążyć środek z białymi elementami.
Krok 1 - Papryka marynowana foto
2
Ściśle układać w słoikach paprykę. Dodać po 1 listku laurowym i 3 ziela angielskie oraz szczyptę gorczycy na każdy słoik.
Krok 2 - Papryka marynowana foto
3
Wszystkie składniki na zalewę zagotować. Zalać paprykę gorącą zalewą.. Do każdego słoika dodać po jednej łyżce oleju i szczelnie zakręcić. Pasteryzować ok 15-20 min.
Smacznego :)
Krok 3 - Papryka marynowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 06.10.2013 10:48
prezentuje się znakomicie :)
Dorota37 12.09.2013 20:45
jakie to dobre
AnielskaSlodycz 06.09.2013 17:42
robię takie i bardzo lubię :)
cukiereczek 06.09.2013 17:21
idealna na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak