Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka marynowana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2,5 litra
ocet 400 ml
sól 50 g
cukier 150 g
ziele angielskie 10 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 25
Gorczyca biała cała Prymat 6 łyżek
cebula 1
papryka 500 g
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: papryka marynowana

Paprykę umyć, pokroić w paski .
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Na dno słoików układać paprykę, po trochu cebuli do środka. Na górę wlać po łyżce oliwy i włożyć po 2 listki laurowe z zalewy.
Słoiki napełniać przestudzoną zalewą wraz z ziarnami i zakręcać.
Pasteryzować ok. 20 minut od chwili zagotowania się wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 27.11.2013 07:21
też bardzo lubię marynowaną
pestka 17.02.2013 10:04
super
gosia56 15.02.2013 11:08
bardzo lubię marynowaną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak