Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka "małosolna"

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

papryka czerwona

Zalewa (proporcje)

woda 1,5 l
ocet 10 % 1/2 l
nasiona gorczycy Prymat 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 2 łyżki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 łyżki
cukier 2 łyżki
sól 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 4

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka "małosolna"

Paprykę myjemy ,usuwamy gniazda nasienne i dzielimy na cztery. Układamy ją w słoikach. Przygotowujemy zalewę. Wodę z octem zagotowujemy razem z przyprawami ,przelewamy ją do słoików ,słoiki zakręcamy. Pasteryzujemy na słabym ogniu 25 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 07.09.2014 17:18
lubię taką paprykę, pycha
Futka 07.09.2014 12:53
Pychotki na zimę :)
Ola1young 07.09.2014 12:35
tez robimy takie zapasy papryki
Adamorek 07.09.2014 12:20
doskonałe przetwory
Bernadeta1 07.09.2014 12:18
smaczna domowa papryka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak