Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

papryka czerwona według uznania
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
ząbki czosnku
olej

Na zalewę

woda 1.5 litra
cukier 6 łyżek
ocet 6 % 2 szklanki
sól 2 łyżeczki

Porada

Najlepsza będzie papryka mięsista

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę umyłam, usunęłam gniazda nasienne, pokroiłam na częsci.
Ułożyłam w słoikach. Do każdego ze słoików wrzuciłam po kilka ziaren ziela angielskiego, lisci laurowych, ząbków czosnku, dodałam też po jednej łyżce oleju. Na koniec zalałam gotową zalewą.
Słoiki gotowałam pięć minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 08.07.2016 11:18
Bardzo lubię
w mojej kuchni 08.07.2016 10:51
domowa najlepsza
Futka 08.07.2016 10:22
Uwielbiam taką paprykę :)
Ola1984 08.07.2016 09:01
Uwielbiam domową paprykę :) Idealna na zimę.
mirosława4 08.07.2016 08:10
na zimę jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak