Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 1 kg
ocet 10 % 0,5 l
woda 1,5 l
sól 1 łyżka
cukier 2 łyżki
Ziele angielskie całe Prymat 10 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Kroki postępowania

1
Paprykę umyj i pokrój w cząstki lub paski.
Krok 1 - Papryka konserwowa foto
2
Do garnka wlej wodę, ocet, olej i wsyp przyprawy. Zagotuj,
Krok 2 - Papryka konserwowa foto
3
Paprykę układaj w słoiczkach.
Krok 3 - Papryka konserwowa foto
4
Słoiki zalej przygotowaną zalewą. Nalej na początek po łyżce, tak żeby mieć pewność, że słoiczki nie pękną.
Krok 4 - Papryka konserwowa foto
5
Dokładnie zakręć i układaj słoiki na kawałku materiału w garnku napełnionym do mniej więcej 3/4 wysokości słoików. Gotuj 5-10 minut.
Krok 5 - Papryka konserwowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 28.07.2015 22:06
To co naj bardziej uwielbiam do dań w porze zimowej
Wacław 04.11.2014 09:43
lubimy i robimy taką paprykę
mysza75 03.11.2014 10:04
bardzo fajna papryka
norweska20 03.11.2014 00:19
dobrze mieć taki zapasik na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak