Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 szklanki
ocet 1 szklanka
cukier 3 łyżki
sól 2 łyżki
cebula biała 2 sztuki
ziele angielskie 5 ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 5 sztuk
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 ziaren
papryka 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę myjemy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w paski i przekładamy do garnka. Dodajemy pokrojone w piórka cebule. W wodzie rozpuszczamy cukier, sól i zalewamy paprykę. Gotujemy prawię do miękkości, dolewamy ocet, zagotowujemy, trzymamy na ogniu i przelewamy paprykę wraz z zalewą do słoików, do których uprzednio wrzucamy po liściu laurowym, ziarenku pieprzu i ziarenku ziela angielskiego. Zakręcamy szczelnie słoiki i odkładamy w chłodne miejsce. Nie musimy pasteryzować.
Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 26.02.2014 22:03
domowa najlepsza, bardzo lubię jej smak
berys18 08.11.2013 13:57
pyszna papryka
gosia1988 08.11.2013 10:46
lubię taką :)
adelajda 07.11.2013 16:56
dobra papryczka :)
ONY_za_kare 07.11.2013 13:39
uwielbiam :)
Alex_M 07.11.2013 13:29
pyszna papryczka :)
Beatris 07.11.2013 12:52
Za surową papryką nie przepadam, ale w takiej postaci to bardzo chętnie zjem...
Mniam 07.11.2013 10:12
Smaczna papryka. Prawdziwy skarb w słoiku.
olkaaa 07.11.2013 07:44
też taką robię
gosia56 07.11.2013 07:38
super papryczka ;)
Łucja 06.11.2013 22:27
bardzo lubię taką paprykę i robię co roku :)
IwonaDD 06.11.2013 21:30
strasznie narobiłeś mi na taką paprykę smaku - pychota!
Zdzisław 06.11.2013 21:06
dla mnie to smakołyki
Renata9 06.11.2013 20:48
super smaczna papryczka
kasienka23 06.11.2013 20:45
też robię taką na zimę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak