Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona 2,5 kg
woda 4 szkl
cukier 1 szkl
ocet 1 szkl
sól 2 łyżki
olej 1 łyżka do słoika
ziele angielskie kilka do sloika
Liść laurowy suszony Prymat po 2 szt do słoika
Gorczyca biała cała Prymat 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę umyć i pokroić na cząstki usuwając gniazda nasienne. Z wody, octu, cukru i soli przygotować zalewę. Do słoików kłaść paprykę, liście laurowe i kilka ziaren ziela ang. i po łyżeczce gorczycy, zalać zalewą, na wierzch wlać po łyżce oliwy. Pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 11.10.2012 12:33
lubie
Henryka2 23.09.2012 18:11
Dobry przepis. Ja nie pasteryzuję, gotuję w zalewie i studzę do góry dnem.
kupiska 23.09.2012 17:11
Zawsze kupuje nigdy nie robie,przepis przyda sie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak