Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Papryka konserwowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

papryka czerwona
2,5 kg
woda
4 szkl
cukier
1 szkl
ocet
1 szkl
sól
2 łyżki
Sklep Prymat
olej
1 łyżka do słoika
ziele angielskie
kilka do sloika
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
po 2 szt do słoika
Sklep Prymat
Gorczyca biała cała Prymat
1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka konserwowa

Paprykę umyć i pokroić na cząstki usuwając gniazda nasienne. Z wody, octu, cukru i soli przygotować zalewę. Do słoików kłaść paprykę, liście laurowe i kilka ziaren ziela ang. i po łyżeczce gorczycy, zalać zalewą, na wierzch wlać po łyżce oliwy. Pasteryzować 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Norgiusz 11.10.2012 12:33
lubie
Henryka2 23.09.2012 18:11
Dobry przepis. Ja nie pasteryzuję, gotuję w zalewie i studzę do góry dnem.
kupiska 23.09.2012 17:11
Zawsze kupuje nigdy nie robie,przepis przyda sie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak