Papryka faszerwona kaszanką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kaszanka

    100 g
  • papryka czerwona

    1 szt - mała
  • pieprz

    do smaku
  • sos sojowy

    1/2 łyżeczki
  • szczypiorek usiekany

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę myjemy, odcinamy górę z ogonkiem, oczyszczamy z nasion. Odkładamy. Kaszankę obieramy z jelita i kroimy w plastry. Szczypior płuczemy, osuszamy i siekamy. Na patelnie przekładamy kaszankę i podsmażamy (u mnie bez tłuszczu), dodajemy do smaku pieprz, sos sojowy i szczypiorek - mieszamy. Gorącą kaszanką faszerujemy paprykę, posypujemy szczypiorkiem, przykrywamy odciętym wieczkiem paprykowym i podajemy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Gocha29 23.03.2015 10:47
Super pomysł na kaszankę
luna76 22.03.2015 19:10
super pomysł !!! :)
Babeczka35 22.03.2015 13:51
Fajny przepis.
Janina 22.03.2015 12:26
Super, smaczne takie jedzonko;)
pestka 22.03.2015 12:14
fajny pomysł na inne podanie kaszanki - super
jagoda5913 22.03.2015 12:05
Świetny pomysł
Natalia40 22.03.2015 11:20
ciekawy pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat