Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerwona kaszanką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszanka 100 g
papryka czerwona 1 szt - mała
pieprz do smaku
sos sojowy 1/2 łyżeczki
szczypiorek usiekany 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerwona kaszanką

Paprykę myjemy, odcinamy górę z ogonkiem, oczyszczamy z nasion. Odkładamy. Kaszankę obieramy z jelita i kroimy w plastry. Szczypior płuczemy, osuszamy i siekamy. Na patelnie przekładamy kaszankę i podsmażamy (u mnie bez tłuszczu), dodajemy do smaku pieprz, sos sojowy i szczypiorek - mieszamy. Gorącą kaszanką faszerujemy paprykę, posypujemy szczypiorkiem, przykrywamy odciętym wieczkiem paprykowym i podajemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Gocha29 23.03.2015 10:47
Super pomysł na kaszankę
luna76 22.03.2015 19:10
super pomysł !!! :)
Babeczka35 22.03.2015 13:51
Fajny przepis.
Janina 22.03.2015 12:26
Super, smaczne takie jedzonko;)
pestka 22.03.2015 12:14
fajny pomysł na inne podanie kaszanki - super
jagoda5913 22.03.2015 12:05
Świetny pomysł
Natalia40 22.03.2015 11:20
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak