Papryka faszerowana piersią z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka biała

    6
  • pierś z kurczaka

    2
  • sól

  • pieprz

  • oregano

    szczypta
  • cynamon

    szczypta
  • cebula

    1
  • czosnek

    2 ząbki
  • chili Prymat

    1 szczypta suszona
  • jajko

    1
  • sos

  • mięso

    z nadzienienia 2 łyżki
  • sok pomidorowy

    pół szkl
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • śmietana 18 proc

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryczki umyć, odciąć korzonek i oczyścić środek z gniazd nasiennych.
Filety z kurczaka posiekać drobno, dodać przyprawy, drobno posiekaną cebulę i czosnek.
Wybić jajko, wymieszać i napełnić papryczki, przykryć odciętym krążkiem z korzonkiem i ułożyć w brytfance.
Posmarować oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 min w temp 180 st.

Jeśli zostało troszkę nadzienia, przyda się do sosu. W rondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu, dodać mięso podsmażyć, dodać pół szkl wody, sok pomidorowy i koncentrat, pogotować ok 10 min. Sos zmiksować blenderem i nastawić jeszcze raz na ogień, przyprawić do smaku dodać śmietanę ..

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
BernadettaP 09.03.2014 20:54
Z utęsknieniem czekam na świeżą paprykę !
Kolorowa 09.03.2014 20:28
Ciekawe danie
wwwiolka 09.03.2014 20:22
Pięknie wyglądają
Mysiunia 09.03.2014 20:21
pyszna propozycja :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat