Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana piersią z kurczaka

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka biała 6
pierś z kurczaka 2
sól
pieprz
oregano szczypta
cynamon szczypta
cebula 1
czosnek 2 ząbki
chili Prymat 1 szczypta suszona
jajko 1
sos
mięso z nadzienienia 2 łyżki
sok pomidorowy pół szkl
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 18 proc 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana piersią z kurczaka

Papryczki umyć, odciąć korzonek i oczyścić środek z gniazd nasiennych.
Filety z kurczaka posiekać drobno, dodać przyprawy, drobno posiekaną cebulę i czosnek.
Wybić jajko, wymieszać i napełnić papryczki, przykryć odciętym krążkiem z korzonkiem i ułożyć w brytfance.
Posmarować oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika na 40 min w temp 180 st.

Jeśli zostało troszkę nadzienia, przyda się do sosu. W rondelku rozgrzać łyżkę tłuszczu, dodać mięso podsmażyć, dodać pół szkl wody, sok pomidorowy i koncentrat, pogotować ok 10 min. Sos zmiksować blenderem i nastawić jeszcze raz na ogień, przyprawić do smaku dodać śmietanę ..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 09.03.2014 20:54
Z utęsknieniem czekam na świeżą paprykę !
Kolorowa 09.03.2014 20:28
Ciekawe danie
wwwiolka 09.03.2014 20:22
Pięknie wyglądają
Mysiunia 09.03.2014 20:21
pyszna propozycja :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak