Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana miesem mielonym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
cebula 1 szt
koncentrat pomidorowy 200 g
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 50 (tarty)
papryka zielona 4 szt
papryka żółta 4 szt
papryka czerwona 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana miesem mielonym

Paprykę i pieczarki umyć. Od papryki odciąć górną część z ogonkiem, tak aby powstał "kapelusz" (nie wyrzucamy). Oczyścić środek z nasion. Pokroić pieczarki i cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną cebulkę, a po chwili dodać pokrojone pieczarki. Mięso mielone przyprawić do smaku i usmażyć na osobnej patelni, kiedy mięso się zarumieni, dodać je do usmażonych pieczarek z cebulą. Smażyć jeszcze chwilę, ciągle mieszając. Dodać przecier pomidorowy i wymieszać. Papryki nafaszerować mięsem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do rozgrzanego piekarnika do 200°C. Piec przez ok. 40 min, wyjąć posypać startym serem i włożyć jeszcze na 10-15 min. Gotowe papryczki podawać same lub jako dodatek do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania321 07.03.2013 09:05
na pewno pyszne :)
Monika-twin 07.03.2013 07:05
ładnie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak