Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem i pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone indycze 1/2 kg
pomidory 2 sztuki
ryż ugotowany 1/2 szklanki
sól
pieprz
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat
papryka zielona 4 sztuki
olej
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem i pomidorami

Kroki postępowania

1
Zaczynamy od przygotowania farszu.
Mięso przekładamy do miski, dodajemy ryż ugotowany na sypko.
Pomidory zalewamy wrzątkiem, wyjmujemy, obieramy ze skórki, usuwamy zdrewniałe elementy i kroimy w kostkę. Dodajemy do mięsa z ryżem, doprawiamy solą, pieprzem i mieszaną przypraw i dokładnie mieszamy.
Krok 1 - Papryka faszerowana mięsem i pomidorami  foto
2
Papryki dokładnie myjemy odkrajamy wierzch i usuwamy gniazda nasienne.
Krok 2 - Papryka faszerowana mięsem i pomidorami  foto
3
Tak przygotowane papryki nadziewamy mięsnym farszem, a następnie ustawiamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Wlewamy jeszcze troszkę wody do naczynia (mniej więcej 0,5 cm płynu powinno być w naczyniu). Papryki przykrywamy odciętymi wcześniej wierzchami.
Krok 3 - Papryka faszerowana mięsem i pomidorami  foto
4
Naczynie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez ok 45 minut do momentu aż papryki będą ładnie przypieczone a mięso w środku gotowe.
Krok 4 - Papryka faszerowana mięsem i pomidorami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 22.07.2015 17:46
super jest taka faszerowana papryka
Krzysztof15 22.07.2015 05:58
lubie taka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak