Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana mięsem i kuskusem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2 duże
mięso mielone 200 gram
kuskus 1/2 szklanki
cebula czerwona 1/2 małej
koperek 1/2 pęczka
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
ser żółty 2 plastry
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana mięsem i kuskusem

Paprykę myjemy i osuszamy. Odkrawamy górną część (tworząc wieczko) i wydrążamy gniazda nasienne. Kaszę kuskus przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a koperek siekamy. Dodajemy do gotowego kuskusu. Następnie wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tartą i wrzucamy mięso mielone. Całość dokładnie mieszamy, a później doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Paprykę w środku lekko solimy i nadziewamy przygotowanym farszem. Na wierzchu kładziemy po plastrze sera i przykrywamy "wieczkiem" papryki. Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy ok. 30-35 minut w temperaturze 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 21.11.2014 06:25
smakowita papryczka
Pani Domu 20.11.2014 21:24
ładna papryczka
agnieszka214 20.11.2014 19:23
papryka na przekaske jest super
turkus3 20.11.2014 18:53
bardzo lubię faszerowane papryki :-)
norweska20 20.11.2014 16:46
też robię paprykę z takim nadzieniem- smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak