Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
jajko 1 szt
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 2 łyżeczki
papryka zielona 4 szt
bazylia świeża kilka sztuk
rozmaryn świeży 1 gałązka

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana

Kroki postępowania

1
paprykę umyć ,ja użyłam papryki zielono-żółtej podłużnej
Krok 1 - papryka faszerowana foto
2
przekroić na pół,usunąć nasiona
Krok 2 - papryka faszerowana foto
3
łopatkę zmielić ,dodać jajko , prz.do mięsa mielonego ,listki bazylii drobno posiekać ,dodać do mięsa ,wyrobić na gładka masę
Krok 3 - papryka faszerowana foto
4
faszerować paprykę
przełożyć do formy,zaląc wodą lub rosołem ,dodać gałązkę rozmarynu
zawinąc w folię al.
Krok 4 - papryka faszerowana foto
5
piec do momentu aż papryka będzie miękka
Krok 5 - papryka faszerowana foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Triss 15.09.2014 10:00
lubię takie dania. :)
Zdzisław 15.09.2014 08:03
tak upieczone papryki to mozna ze smakiem zjeść

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak