Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryka faszerowana

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt
boczniak 0,5 kg
mięso mielone 20 dkg
pieczarki 20 dkg
pieprz
sól
mąka 2 łyz
papryka zielona 6 szt
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: papryka faszerowana

cebule kroimy w kostke i dusimy na oleju wraz mięsem i pokrojonymi drobno boczniakami i gdy bedzie gotowe dodajemy ryż i doprawiamy do smaku. Papryki odkrawamy górną częśc i wydrązamy nasiona każda z nich nacieramy solą i pieprzem w środku i nakładamy farsz do środka na wierzch przykrywamy kapeluszami. Paprykę przekładamy do wysokiej patelni wlewamy ok 1,5 szkl wody i zmiksowane pieczarki i wszystko razem gotujemy pod przykryciem aż papryka zmięknie następnie wyciągamy ja na talerz a sos zagęszczamy maką i dodajemy troszkę kopru. Jeśli by wody było zamało dolewamy jeszcze troszkę. Możemy wykorzystać również sos grzybowy z torebki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 26.10.2013 17:25
papryka smaczna jest
Alex_M 07.10.2013 10:41
smaczna papryka
kokoszka
kokoszka 30.08.2013 21:14
świetnie wygląda
iwi 30.08.2013 21:03
Przepyszna ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak