Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka 6 sztuk
ryż 150 gram
mięso mielone drobiowe 0.5 kg
przyprawy
kostka rosołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Ryż ugotować w osolonej wodzie al'dente.
Wystudzony wymiesząć z mięsem mielonym i doprawić pieprzem i ostrą papryką.


Z papryk odciąć góre i wydrążyć środek.
Dokładnie umyc i wysuszyć papryki.
Do środka nakładać farsz lekko dociskając.
Papryki ułożyć w garnku o dużej średnicy na stojąco,
tak aby każda papryka stała na dnie garnka.
Wlać wody do 1/3 wysokości papryk i wrzucić kostke rosołową.
Dusić pod przykryciem około 45 minut.


Podawać z sosem pomidorowym


SMACZNEGO

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna46 17.01.2013 14:26
Boskie smaki.
rosik93 16.01.2013 23:58
Uwielbiam
Cukiereczek13 16.01.2013 23:36
pysznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak