Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka faszerowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 4
ryż 2 woreczki
filet z kurczaka 1 podwójny
cebula 2
oliwa
sól i pieprz do smaku
oregano 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka faszerowana

Kroki postępowania

1
Z papryk odciąć górę, oczyścić z gniazd nasiennych.
Krok 1 - Papryka faszerowana  foto
2
Odciętą część papryki pokroić w małą kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Kurczaka pokroić również w kostkę.
Krok 2 - Papryka faszerowana  foto
3
Ryż ugotować w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu.Cebulę zeszklić na oliwie, dodać paprykę i fileta z kurczaka. Gdy kurczak się usmaży, dodać ugotowany ryż. Doprawić solą, pieprzem i oregano.
Krok 3 - Papryka faszerowana  foto
4
Nakładać farsz do papryki. Włożyć paprykę do naczynia żaroodpornego wlać wodę tyle tylko, żeby dno papryki było zanurzone. Nakryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Piec do miękkości papryki.
Krok 4 - Papryka faszerowana  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 25.01.2016 20:26
super pomysł !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak