Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryczki faszerowane meksykańskim nadzieniem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 6 szt (małe)
mięso mielone 500 g
fasola czerwona 1 puszka
chili suszona 1 szczypta
majeranek
cebula 0,5
czosnek 2 ząbki
jajko 2
natka pietruszki
olej 1 łyżka
sos
pomidory 2
cebula 0,5
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion 0,5 szkl
papryka czerwona 0,5 łyżeczi

Przepis i sposób przygotowania na: Papryczki faszerowane meksykańskim nadzieniem

Na patelni rozgrzać tłuszcz, przysmażyć cebulę i czosnek, dodać mięso i rozdrobnić je w trakcie smażenia. Dodać przyprawy i chwilę podsmażyć pod koniec dodać osączoną fasolę. Wystudzić, dodać jajka i natkę pietruszki, wymieszać.
Papryczkom odciąć czapeczki z korzonkiem , usunąć gniazda nasienne i oczyścić środki.
Nadzieniem nadziać wnętrze papryczek, i przykryć czapeczką z korzonkiem.

W garnku rozgotować pokrojone pomidory, dodać cebulę i przyprawić solą i pieprzem do smaku, Dodać pól szkl bulionu.
Wstawić papryczki i pod przykryciem dusić ok 35 min. Papryczki wyjąć, dodać resztki nadzienia od papryczek i zmiksować blenderem. Papryczki podać z ryżem, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 29.04.2013 21:21
bardzo lubię
leonowie 12.03.2013 09:16
smacznie i kolorowo. Lubię takie dania.
babajaga1969 10.02.2013 18:50
smaczne danie
Magda24 10.02.2013 18:38
jakie smaczne :)
gosia561 10.02.2013 15:13
ja robię z takim nadzieniem jak gołąbki
Sylwia26 10.02.2013 11:50
ślinka leci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak