papryczka z mięsnym nadzieniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka

    5 szt
  • mięso mielone

    0,5 kg
  • ryż

    1 szklanka
  • cebula

    3 szt
  • bulion warzywny

    4 szklanki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wybieramy srednie papryczki i odcinamy górę.podsmazamy pokrojoną w kostkę cebulkę.ryż gotujemy na części bulioniu i gdy jest juz gotowy dodajemy do surowego mięsa mielonego z dodatkiem estargonu i bazyli. całość doprawiamy solą i pieprzem. faszerujemy papryczki i przykrywamy je odciętymi wierzchołkami, układamy ciasno w żaroodporym naczyniu. zalewamy bulionem i dusimy na małym ogniu ok 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
tonia 08.03.2012 15:39
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat