Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle ze szpinakiem i serkiem wiejskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 op.
czosnek 2 ząbki
śmietana 18 proc 1 łyżka
masło 1 łyżka
serek wiejski 1 op
makaron pappardelle 1 op
sól do smaku
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle ze szpinakiem i serkiem wiejskim

Kroki postępowania

1
Do dużej patelni dodać łyżkę masła i szpinak. Chwilę smażyć w celu redukcji wody.Wycisnąć przez prasę czosnek i dodać do szpinaku. Dodać łyżkę śmietany ,dobrze posolić i lekko popieprzyć.
Krok 1 - Pappardelle ze szpinakiem i serkiem wiejskim foto
2
ugotować makaron al dente, odcedzić , ale nie zalewać zimną wodą.
Krok 2 - Pappardelle ze szpinakiem i serkiem wiejskim foto
3
Dodać makaron i dobrze wymieszać do połączenia się składników.
Dodać serek wiejski, wymieszać. Chwilę smażyć.
Posolić. Podawać ciepłe posypane serem twarogowym
Krok 3 - Pappardelle ze szpinakiem i serkiem wiejskim foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 21.09.2013 21:02
ładnie zielono
MC_S 29.07.2013 13:01
Wyśmienite danie.
reniatka 25.07.2013 22:05
mniam lubię takie jedzonko
gosia1988 25.07.2013 20:43
fajne danie
pycia9 25.07.2013 20:35
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak