Pappardelle z leśnymi grzybami i kiszoną kapustą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Cebulkę i grzyby, które w lesie znalazłam, w kostkę pokroiłam, i na złoty kolor wysmażyłam. Kapustę kiszoną, drobno posiekałam, i z grzybami zmieszałam.. Pappardelle na al dente ugotowałam, następnie do grzybów dodałam, dobrze doprawiłam, delikatnie połączyłam, zieleniną ozdobiłam.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

całość:

  • makaron

    200 g
  • duże cebule

    2 szt.
  • grzyby leśne

    250 g
  • kapusta kiszona

    200 g
  • Kminek mielony Prymat

    0.5 łyżeczka
  • sól do smaku

    1 porcja
  • kolendra Prymat do smaku

    2 szczypta
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    4 szczypty
  • pietruszka zielona

    1 pęczek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w drobną kostkę.
Oczyszczone grzyby w niewielkie kawałki.
Kapustę, jeśli jest za kwaśna i ma za dużo soku, to odciskamy, i bardzo drobno kroimy.

Na dużej patelni rozgrzewamy masło, dodajemy grzyby, cebulę i całość wysmażamy.
Dodajemy kapustę, przyprawy i całość dusimy na małym ogniu, od czasu, do czasu mieszamy.

W tym czasie gotujemy w osolonej wodzie, makaron na al dente.
Odcedzamy i gorący dodajemy do grzybów z kapustą.
Całość mieszamy i na koniec doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Jesienne pappardelle podajemy z listkami świeżej pietruszki.

Używamy kapusty kiszonej bez marchewki, najlepsza, najsmaczniejsza będzie domowa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat