Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pappardelle z bakłażanem i pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron papardelle 150 gram
bakłażan 1/2 szt
cebula 1 mała sz
przecier pomidorowy 2-3 łyżki
oliwa 2 łyżki
pieczarki 120 gram
Papryka słodka mielona Prymat
sól do smaku
pieprz
parmezan do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pappardelle z bakłażanem i pieczarkami

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać pieczarki pokrojone w cienkie półplasterki i smażyć, aż puszczą sok.
Bakłażana pokroić w kostkę i dodać do pieczarek. Dusić 2-3 minuty. Dodać przyprawy oraz przecier pomidorowy i dusić jeszcze kilka minut. Wrzucić ugotowany makaron, wymieszać i trzymać na patelni jeszcze 1-2 minuty. Nałożyć danie na talerze, posypać startym parmezanem.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 22.07.2017 11:03
Fajny, pożywny obiad :)
SzczyptaChili 22.07.2017 00:00
W takiej wersji jeszcze nie jadłam , brzmi smacznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak