Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panzanella

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

bułki 250 g (ciabatta)
ząbek czosnku
oliwa 1/4 szkl
pomidorki koktajlowe 500 g
ogórek zielony 1 szt (pokrojony w talarki)
awokado 1 szt (pokrojone w kostkę)
kapary całe Smak 3 łyżki
papryka żółta 1 szt (pokrojona w kostkę)
fasola 1 puszka (biała)
bazylia świeża 1/2 szkl

Pomidorowy winegret

sok pomidorowy 125 ml
ocet winny 5 łyżek
oliwa 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Panzanella

Bułki ciabatta pokroiłem na kostki ok. dwucentymetrowe. Przecisnąłem czosnek przez praskę i wymieszałem z oliwą. Połączyłem chleb z miksturą , delikatnie ale dokładnie wymieszałem.
Piekarnik rozgrzałem do temperatury 200 stopni C. Bułki rozłożyłem na pojedynczą warstwę na blasze i zapiekałem ok. 10 minut, aż lekko się zarumieniły.
Przygotowałem pomidorowy winegret. Włożyłem zrumienione, ostudzone kostki do tej samej miski, w której mieszałem oliwę z czosnkiem, dodałem pozostałe składniki i sos winegret. Wymieszałem ostrożnie składniki.
Sałatkę podałem zaraz po połączeniu składników, aby grzanki nie przesiąkły zbytnio sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 22.02.2015 19:24
super pomysł
Katarzyna59 21.02.2015 15:54
mniam mniam
Babeczka35 20.02.2015 22:07
Bardzo pysznie;)
Alex_M 20.02.2015 20:51
lubię takie sałatki :)
Betina#45 20.02.2015 20:11
wygladą świetnie
mikrusiak 20.02.2015 18:22
mniam mniam...aż ślinka cieknie na widok tych kolorków...;D
Agnieszka-87-25 20.02.2015 14:29
mniam już mi smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak