Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta z musem malinowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietanka kremowa 1 l
wanilia
cukier 200 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 4,5 łyżki
opakowanie malin

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta z musem malinowym

Kroki postępowania

1
Śmietanę wlać do niedużego garnka. Dodać cukier i łyżkę esencji z wanilii. Podgrzewamy, aż cukier całkowicie się rozpuści. Do gorącej śmietanki wsypujemy żelatynę i mieszamy energicznie około minuty.
Krok 1 - Panna Cotta z musem malinowym foto
2
Rozlewamy do 6 foremek wcześniej wysmarowanych oliwą i zostawiamy do całkowitego ostudzenia. Następnie wkładamy do lodówki na około 4-6 godzin. Aby wyciągnąć panna cottę, należy włożyć foremkę, po sam brzeg, na parę sekund do miski z gorącą wodą, kolejno ułożyć na foremce talerz i odwrócić ją do góry dnem.
Krok 2 - Panna Cotta z musem malinowym foto
3
Odłożyć parę malin do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem pudrem. (Cukru dodać do smaku). Puree malinowe rozlać wkoło deseru. Udekorować odłożonymi malinami, listkami mięty oraz karmelowymi ozdobami
Krok 3 - Panna Cotta z musem malinowym foto
4
S M A C Z N E G O ! ! !
Krok 4 - Panna Cotta z musem malinowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 12.07.2013 10:38
mniam mniam
Alex_M 26.06.2013 10:16
przepyszna!
idealme 25.06.2013 13:04
palce lizać!! :)
joanna30 25.06.2013 11:49
uwielbiam pannecotte:) Twoja pięknie podana :)
Olga_SK 25.06.2013 10:01
pięknie podane!
iwi 25.06.2013 09:34
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak