Panna cotta z musem jeżynowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka kremowa

    250 ml
  • mleko 3,2%

    250 ml
  • cukier

    10 dkg
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • jeżyny

    200 gr
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mleko zagotować,rozpuścić w nim żelatynę. Śmietankę razem z cukrem i cukrem waniliowym podgrzać,połączyć z mlekiem,wymieszać,rozlać do foremek, wystudzone wstawić do lodówki na 3 do 4 godzin. W tym czasie jeżyny umyć,(kilka odłożyć do dekoracji)zmiksować z cukrem(do smaku,ja wolę bardziej kwaśne,więc czasem nie słodzę w ogóle). Panna cottę przełożyć na talerz,polać sosem,udekorować jeżynami i listkami mięty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eMMe 02.10.2013 11:53
Wygląda bajecznie:)
Barbara13 02.10.2013 00:47
pyszności :)
Noruas 01.10.2013 22:03
uwielbiam panna cotte a Twoja wygląda rewelacyjnie!
Magda24 01.10.2013 21:52
pyszny deserek
Renata9 01.10.2013 21:45
pyszna panacotta

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat