Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z malinami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 30% 1 szk
jogurt naturalny 1 szk
cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 1 op
maliny świeże
sos czekoladowy
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z malinami

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody, odstawić. W tym czasie śmietanę ubić na sztywną pianę. Następnie dodać jogurt, cukier puder, ostudzoną żelatynę i delikatnie wymieszać. Pucharki wyłożyć folią spożywczą, wrzucić kilka malin i przełożyć masę. Odstawić do lodówki do stężenia. Maliny zmiksować blenderem. Dodać cukier waniliowy i wymieszać. Gdy deser stężeje wyjąć z pucharków, polać sosem malinowym i ozdobić sosem czekoladowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 02.03.2014 08:17
pychotka i super wygląda
Ela15 02.12.2013 10:16
rewelacyjnie wygląda
barbara11561 30.10.2013 19:50
bardzo smaczny deserek
kate.500 17.09.2013 22:30
pysznei wyglada
caralajna 09.09.2013 07:47
ciekawy widok :)
halina17 08.09.2013 20:54
Dobry deser.
Renata9 08.09.2013 19:16
pyszny deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak