Panna Cotta z granatem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana kremówka

    200 ml
  • mleko

    200 ml
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • miód

    2 łyżki
  • laska wanilii

    1/2 sztuki
  • kardamon

    1 szczypta
  • granat

    1 sztuka
  • woda zimna

    3 łyzki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnuszku wymieszać śmietankę z mlekiem, podgrzewać powoli.
W 3 łyżkach wody rozpuścić żelatynę. Odstawić.
Laskę wanilli przeciąć wzdłuż, łyżką zebrać ziarenka, które włożyć do śmietanki z mlekiem. Dodać także miód oraz kardamon i wymieszać.
Zagotować, zmniejszyć ogień i podgrzewać jeszcze kilka minut.
Przelać do pucharków lub ramekinów i włożyć do lodówki na 2-3 godzi.
Gdy deser już stężeje, dodać ziarna granatu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Róża1 17.08.2013 04:23
świetny deserek!!!
iza0823 19.07.2013 23:26
świetnie wygląda
dwa pokoje z kuchnią 24.04.2013 17:14
ale apetycznie to wygląda
babajaga1969 22.02.2013 12:23
pięknie wyglada
justys759 21.02.2013 18:30
rewelacyjnie się prezentuje
malaczarna23 21.02.2013 13:04
pyszniutko tu:)
paulina2157 21.02.2013 12:23
wygląda bardzo apetycznie a granat dodaje "wyrazu" dla śmietany

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat