Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z galaretką porzeczkową

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka kremowa 250 ml
mleko 3,2% 250 ml
cukier 100 gr
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
cukier waniliowy 1 szt
galaretka porzeczkowa 2 szt
porzeczki czerwone 100 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z galaretką porzeczkową

Porzeczki umyć,(kilka najładniejszych szypułek odłożyć do dekoracji- włożyć do zamrażarki),obrać i rozłożyć do pucharków. Galaretkę przyrządzić według przepisu,połowę rozlać do porzeczek,wystudzić i wstawić do lodówki,drugą połowę zostawić w ciepłym miejscu. Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Śmietankę zagrzać wraz z cukrem i cukrem waniliowym,połączyć z mlekiem,wystudzić.Do pucharków z zastygłą galaretką,wlać warstwę zimnej panna cotty,kiedy się zsiądzie wlać pozostałą galaretkę,włożyć do lodówki aby zastygła.
Tuż przed podaniem udekorować porzeczkami wyjętymi z zamrażarki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 06.12.2013 21:05
lubię takie deserki
Bernadeta1 02.11.2013 11:43
smaczny deserek
Lis 02.10.2013 00:32
Wygląda bardzo apetycznie:)
Monika58 01.10.2013 21:55
jaki smaczny
marinia 01.10.2013 21:44
prześlicznie to wygląda
iwi 01.10.2013 21:32
Przepyszny deser
Magula 01.10.2013 21:29
fajny deserek
Ela_K 01.10.2013 21:27
fajny deser
Barbara13 01.10.2013 21:25
Pyszny,orzeźwiający deserek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak