Panna cotta z galaretką porzeczkową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietanka kremowa

    250 ml
  • mleko 3,2%

    250 ml
  • cukier

    100 gr
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    3 łyżeczki
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • galaretka porzeczkowa

    2 szt
  • porzeczki czerwone

    100 gr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki umyć,(kilka najładniejszych szypułek odłożyć do dekoracji- włożyć do zamrażarki),obrać i rozłożyć do pucharków. Galaretkę przyrządzić według przepisu,połowę rozlać do porzeczek,wystudzić i wstawić do lodówki,drugą połowę zostawić w ciepłym miejscu. Mleko zagotować i rozpuścić w nim żelatynę. Śmietankę zagrzać wraz z cukrem i cukrem waniliowym,połączyć z mlekiem,wystudzić.Do pucharków z zastygłą galaretką,wlać warstwę zimnej panna cotty,kiedy się zsiądzie wlać pozostałą galaretkę,włożyć do lodówki aby zastygła.
Tuż przed podaniem udekorować porzeczkami wyjętymi z zamrażarki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Małgorzata9 06.12.2013 21:05
lubię takie deserki
Bernadeta1 02.11.2013 11:43
smaczny deserek
Lis 02.10.2013 00:32
Wygląda bardzo apetycznie:)
Monika58 01.10.2013 21:55
jaki smaczny
marinia 01.10.2013 21:44
prześlicznie to wygląda
iwi 01.10.2013 21:32
Przepyszny deser
Magula 01.10.2013 21:29
fajny deserek
Ela_K 01.10.2013 21:27
fajny deser
Barbara13 01.10.2013 21:25
Pyszny,orzeźwiający deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat