Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna cotta z białą czekoladą i nutą korzenną

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 250ml
mleko 150ml
biała czeolada tabliczka
Żelatyna wieprzowa Prymat
kardamon
mieszanka owocowa mrożona

Przepis i sposób przygotowania na: Panna cotta z białą czekoladą i nutą korzenną

Kroki postępowania

1
Do garnka wlać śmietanę 30% i mleko. Wrzucić pokruszoną czekoladę i łyżkę cukru waniliowego z prawdziwą wanilią i kardamonem (jeśli nie mamy, możemy dodać szczyptę mielonego kardamonu i laskę wanilii). Całość rozpuścić zagotować na małym ogniu.
Krok 1 - Panna cotta z białą czekoladą i nutą korzenną foto
2
2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Wymieszać ze śmietanką. Foremki lub filiżanki opłukać pod zimną wodą. Przelać krem, przestudzić i schować do lodówki na minimum 2 godziny.
Krok 2 - Panna cotta z białą czekoladą i nutą korzenną foto
3
Mrożone owoce (mieszanka - wiśnie, jagody, truskawki, maliny) zagotować na sos.
Krok 3 - Panna cotta z białą czekoladą i nutą korzenną foto
4
Aby wyjąć deser na 10 sekund zanurzyć foremki w gorącej wodzie. Podawać z lekko ciepłym sosem.
Krok 4 - Panna cotta z białą czekoladą i nutą korzenną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 15.10.2012 08:10
fajny przepis
Rafał10 14.10.2012 21:13
super
Miki 14.10.2012 18:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak