Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panna Cotta

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 300 ml
cukier 60 g
mleko 60 g
serek mascarpone 180 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
wanilia 1/2 laski

Przepis i sposób przygotowania na: Panna Cotta

Żelatynę mieszamy w małej miseczce z zimnym mlekiem, zostawiamy aby napęczniała.
Śmietankę z cukrem podgrzewamy, gdy tylko zacznie się gotować zdejmujemy z ognia. Dodajemy do niej żelatynę i mieszamy, aż żelatyna się rozpuści.
Do miski wkładamy serek mascarpone i wanilię. Wlewamy śmietanę, cały czas mieszając. Gotową mieszankę rozlewamy do kokilek, mokrych wewnątrz. Gdy panna cotta ostygnie, przykrywamy wierzch folią i wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na noc.

Ja podaje ją z sosem malinowym (rozgniecione maliny z cukrem).


Smacznego! ;-)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 23.10.2012 17:40
pycha
gusia1000 23.08.2012 00:09
Zawsze dobra.
parysek10 10.08.2012 12:34
świetny efekt

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak