Panna Cotta

Panna Cotta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kremówka

    0,5 litr
  • cukier

    10 dkg
  • cukier wanilinowy

    1 szt
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    5 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żelatynę zalewamy 10ml śmietany. Resztę smietanki zagotowujemy z cukrem (białym i waniliowym). Jak się zagotuje zdejmujemy z ognia, dodajemy żelatynę zalana mlekiem i ponownie stawiamy na ogniu. Zagotowujemy i mieszamy az do rozpuszczenia żelatyny. Przelewamy do kubeczków/miseczek/foremek. Chłodzimy a później wstawiamy na kilka godzin do lodówki.

Przed podaniem, zeby wyjmowało się łatwiej nożem odkrajamy brzegi od szklanki a spód możemy na chwilkę włozyć do goracej wody. Wyjmujemy, polewamy sosem i gotowe.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 10.09.2013 15:19
nie robiłam nigdy
jogobella231 06.03.2012 17:12
uwielbiam
Beata31 04.03.2012 14:37
proste i smaczne :)
czekoladka_m 03.03.2012 19:02
Coś dla mnie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat