Pankejksy truskawkowe z jogurtem naturalnym

Pankejksy truskawkowe z jogurtem naturalnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szkl
  • mleko

    3/4 szkl
  • jajko

    1 szt
  • cukier

    2 łyżki
  • proszek do ppieczenia

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • truskawki

    15 szt
  • jogurt naturalny

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Pankejksy truskawkowe z jogurtem naturalnym foto
Jajko rozmącić w misce razem z mlekiem.
Truskawki zmiksować, wymieszać razem z jajkiem i mlekiem.
Krok 2 - Pankejksy truskawkowe z jogurtem naturalnym foto
Następnie dodajemy przesiana make, cukier i proszek do pieczenia.
Mieszamy, żeby nie powstały grudki
Krok 3 - Pankejksy truskawkowe z jogurtem naturalnym foto
Na sam koniec dodajemy roztopione i przestudzone masło.
Dla lepszego koloru można dodać soku z koncentratu buraczanego, lub barwnik spożywczy
Krok 4 - Pankejksy truskawkowe z jogurtem naturalnym foto
Placuszki smażymy na suchej patelni z obu stron
Krok 5 - Pankejksy truskawkowe z jogurtem naturalnym foto
Można podawać na ciepło lub na zimno z naturalnym jogurtem i truskawkami
Krok 6 - Pankejksy truskawkowe z jogurtem naturalnym foto
SMACZNEGO~!!!!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Iwona32

20.01.2014 18:35
bardzo dobre.

foczka-ks

13.01.2014 23:59
coś pysznego

msmariusz

13.01.2014 23:56
ładnie wygląda

norweska20

09.01.2014 11:19
wyśmienite te placuszki

Romanowka

09.01.2014 10:52
Cudowne na śniadanie!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat