Pankejki z miodem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 szklanka
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
  • jajko

    1 sztuka
  • masło

    4 łyżki
  • mleko

    1 szklanka
  • miód płynny

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W wysokim naczyniu zmiksować składniki, odstawić na 20 min. aby ciasto zdążyło się napowietrzyć, będzie bardziej puszyste, dla niecierpliwych: można pominąć:)
Smażyć na patelni teflonowej z obu stron, aż do zarumienienia.
Podawać polane miodem, polecam grecki organiczny miód o przyjemnym, łagodnym smaku i zapachu kwiatu pomarańczy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
mysza75 21.01.2013 13:30
Jakie fajne, jeszcze takich nie jadłam :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat