Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pankejki z miodem

4.0
(30)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
jajko 1 sztuka
masło 4 łyżki
mleko 1 szklanka
miód płynny 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pankejki z miodem

W wysokim naczyniu zmiksować składniki, odstawić na 20 min. aby ciasto zdążyło się napowietrzyć, będzie bardziej puszyste, dla niecierpliwych: można pominąć:)
Smażyć na patelni teflonowej z obu stron, aż do zarumienienia.
Podawać polane miodem, polecam grecki organiczny miód o przyjemnym, łagodnym smaku i zapachu kwiatu pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza75 21.01.2013 13:30
Jakie fajne, jeszcze takich nie jadłam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak