Pankejki z cukinią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1/2 sztuki
  • cukier

    1 łyżka
  • mąka pszenna

    1 1/2 szklanki
  • masło

    2 łyżki
  • jajko

  • mleko

    1 szklanka
  • ekstrakt waniliowy

    1/2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masło przełóż do rondelka i rozpuść. Cukinię zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
W misce połącz ze sobą jajko,mleko,masło i ekstrakt waniliowy. Następnie dodaj mąkę,cukier,proszek do pieczenia i wymieszaj. Na koniec dodaj cukinię,wymieszaj i smaż na patelni z obu stron na złoty kolor.
Ewa Wojtaszko
Cukinii po starciu powinna być 1 szklanka

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 05.11.2016 12:49
super wyszły
KORAL 16.09.2016 17:47
Smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat