Pankejki króliczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    1 szt
  • mąka orkiszowa

    1 szkl
  • golden syrup

    3 łyżki
  • mleko

    1 szkl
  • rodzynki

  • olej z pestek winogron

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski przesiewamy mąkę. Jajko wbijamy najpierw na talerzyk, sprawdzając jego świeżość, a potem wrzucamy do miski z mąką. Do miski dodajemy również syrop cukrowy (jeśli lubimy bardziej lub mniej słodkie możemy wg siebie regulować tą ilość). Do składników w misce wlewamy mleko. Wszystko miksujemy na gładkie, dość gęste ciasto. Rozgrzewamy patelnie i spryskujemy olejem. Łyżką nabieramy porcje ciasta i wylewamy na patelni kółeczka, którym dorabiamy uszy. Z rodzynek układamy oczy i nosek królików. Smażymy aż będzie widać, że ciasto straciło surowość, można też przesmażyć na drugiej stronie.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia1988 19.04.2012 20:04
super
dorota20w 24.02.2012 13:02
tak :)
czekoladka_m 24.02.2012 11:16
Ale genialne, dzieci bedą miały lepszy apetyt:)
dorota20w 29.12.2011 21:21
polecam - moja córeczka była zachwycona :)
senninha 29.12.2011 20:33
wyglądają ciekawie :) będę musiała spróbować!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat