Panierowany szczupak

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczupak

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajko

  • sól

  • pieprz

  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyszczamy z łusek i patroszymy. Kroimy, przyprawiamy solą i pieprzem. Jajko rozmącamy, bułkę tartą mieszamy z papryką ostrą mieloną. Obtaczamy w jajku, w bułce i smażymy na głębokim tłuszczu. Odsączamy nadmiar wykładając na ręcznik papierowy. Smacznego ;)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ssylwiaa 20.08.2013 19:45
@Betka, też je lubię :D
Betka 12.08.2013 08:24
Uwielbiam szczupaczki :D
Katarzyna59 12.06.2013 08:04
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat